Mission Statement

De Planteneter inspireert tot, informeert over en begeleidt bij de plantaardige lifestyle. De Planteneter wil mensen hun eigen verantwoordelijkheid voor voeding en gezondheid weer terug geven. Want een gezond lichaam is het resultaat van een gezonde lifestyle.

Bedrijfsgegevens

De Planteneter

  • info@deplanteneter.nl
  • VOF De Planteneter
  • KvK nummer 59694246
  • BTW nummer NL 8536.07.539.B01
Meer

De mens is een SCHEPPER - een uniek seminar over MANIFESTATIE

door Boele Ytsma op 13 oktober 2016 om 16:53 over , , en
13 okt

Boven mijn persoonlijke website (www.boeleytsma.nl) staat de uitspraak “Het fascineert me al jaren, het menselijk vermogen tot scheppen”. En dat is waar. Mensen scheppen prachtige dingen: kunst, architectuur, muziek, literatuur. Mensen zijn scheppers, creators, makers. Maar het gaat veel verder dan we vaak denken: mensen maken niet alleen dingen, maar scheppen ook hun eigen leven, hun gezondheid, hun relaties, hun werk, hun geluk…

Trots of slachtoffer?

Over het eerste zullen weinigen het oneens zijn, maar het tweede roept nogal eens vragen of zelfs verzet op. Hoezo, ik schep mijn eigen gezondheid en geluk? Schep ik dan ook mijn eigen ziekte en ongeluk? Krijg ik dan de schuld van alles wat misgaat in mijn leven? Er is toch ook zoiets als pech, ongeluk, onrecht dat je wordt aangedaan? Ik ben toch niet de schepper van alles wat mij overkomt?

Het is waar, veel mensen lijken liever ‘slachtoffer’ te zijn van hun eigen leven, dan de schepper ervan. Pijn, verdriet en ziekte zijn ogenschijnlijk beter te dragen als het je wordt aangedaan, als je daar geen aandeel in lijkt te hebben, dan wanneer je daar zelf verantwoordelijk voor bent. En misschien is het zelfs wel zo dat veel mensen ook gemakkelijker geluk, gezondheid en overvloed ontvangen als het hen ‘overkomt’, dan wanneer ze het zelf hebben gecreëerd. We durven nauwelijks trots te zijn op wat we zelf in ons leven scheppen.

De weerspiegeling

En toch is dat precies wat ik bedoel met die uitspraak boven mijn website: het fascineert me al jaren, het menselijk vermogen tot scheppen! Het vermogen om zelf je eigen lichaam gezond te maken door gezonde keuzes, gezonde voeding, gezonde overtuigingen, liefdevolle omgang met jezelf. Het vermogen om overvloed te scheppen door te durven ontvangen en te kunnen geven. Het vermogen om geluk uit te nodigen door oude pijn en verdriet los te laten. Mensen zijn tot oneindig veel meer in staat dan ze zelf weten.

Dit inzicht komt voor mij niet uit boekjes. Sterker nog: de eerste keer dat ik er een boek over las (The Secret) stond me dat ontzettend tegen. Nee, het is een les die ik in mijn eigen leven heb geleerd: ik schep mijn eigen bestaan, mijn eigen gezondheid, mijn eigen lot. Mijn dagelijks leven, mijn uiterlijke omstandigheden zijn de weerspiegeling van de keuzes die ik maak, de mensen die ik uitnodig, het voedsel dat ik eet, de gedachten die ik koester, de beelden die ik toelaat… En als daar dus iets in verandert, verandert mijn leven.

Een kunst, geen trucje

Toen ik dat patroon in mijn leven ging herkennen, ben ik daar meer en meer op gaan letten en ook actief mee gaan werken. En eerlijk is eerlijk: het is niet altijd makkelijk om onder ogen te komen dat je eigen leven je eigen creatie is. Maar uiteindelijk is het áltijd goed nieuws: je kunt het dus ook veranderen. En daar heb ik mij steeds verder in bekwaamd. Ik heb ‘geoefend’ met scheppen, met veranderen, met manifesteren en al oefenend het geheim steeds beter begrepen.

Misschien wil je weten wát ik zoal heb gemanifesteerd in mijn leven. Het beste antwoord is dan natuurlijk: álles! Alles in mijn leven is een creatie, een manifestatie van mijn keuzes, mijn overtuigingen, mijn handelingen. Maar sommige ‘creaties’ zijn opvallender dan andere. Hele duidelijke manifestaties waren mijn bezinninghuis Beth Tikwah, mijn boeken, verschuivingen in mijn vriendenkring, de bekendheid als Planteneter, mijn relatie met Anat en de camper.

Eén van de dingen die ik daarin ontdekte is dat het geen simpel ‘trucje’ is. Het leven is niet een IKEA-kast die je met een simpel stappenplan in elkaar kunt knutselen. Er spelen veel factoren en het proces van manifesteren nodigt je uit om diep in je ziel te gaan en jezelf radicaal eerlijk onder ogen te komen. Ik heb me erin bekwaamd en heb er plezier in gekregen, maar er zijn ook momenten dat het proces me tot wanhoop drijft omdat ik het plotseling niet meer begrijp.

Uniek seminar

Over dit geheim van manifesteren en creëren organiseer ik op 12 november samen met Atti Gringhuis een uniek seminar. Ik heb Atti leren kennen als een ‘koningin van de manifestatie’. Daarom zie ik er naar uit samen met haar alles te delen wat wij hebben begrepen van dit unieke proces. We zullen je vertellen wat wij met vallen en opstaan geleerd hebben, we zullen onze succesverhalen vertellen, maar ook open zijn over de crises die er soms aan vooraf gaan. We zullen op de dag zelf ook ‘oefenen’ met manifesteren. Het is een leerdag, een inspiratiedag, maar ook een oefendag en een ervaringsdag. We hebben daarom ook een paar bijzondere mensen uitgenodigd om hun eigen unieke verhaal van manifestatie te vertellen.

Dit seminar zal plaatsvinden op zaterdag 12 november in de Mariënhof in Amersfoort. Eerder dit jaar organiseerden we daar een prachtig seminar over transformatie. Dit manifestatie-seminar kun je beschouwen als het vervolg daarop. Maar ook als je het eerdere seminar niet hebt bijgewoond is deze dag voor jou een geweldige kans om de verantwoordelijkheid en macht over je eigen leven weer terug te vinden.

Tijdens de dag zullen we verwend worden met heerlijk en overvloedig plantaardig eten van Anat – van wie anders, zou ik bijna zeggen? De dag kost € 150,- Als je erbij wilt zijn stuur je een mail naar info@atti.nu. Je kunt daar ook je vragen stellen of meer informatie krijgen.

Ik hoop je op deze geweldige dag te mogen verwelkomen.

Boele

P.S. In 2011 schreef ik al eens een serie van 4 blogs over de Law of Attraction. Deze serie vind je hier (de link naar de volgende blog vind je onder elke blog)

NIEUWSBRIEF

Meld je nu aan!
 
Voornaam*
E-mail*
 
 
Je ontvangt meteen de laatste nieuwsbrief!
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Gratis VIDEOcursus

VIDEOcursus: De 14 geheimen van persoonlijke bloei!
 
Voornaam*
E-mailadres*
 
dit veld niet invullen s.v.p.

Eén week BLOEI!

Waar mag ik de eerste week van BLOEI! naar toe sturen?
 
Voornaam
E-mailadres*
dit veld niet invullen s.v.p.

Boele en Anat starten een beweging!

Hallo aarde is een initiatief van Boele Ytsma en Anat Gringhuis. Zij willen daarmee een beweging starten van mensen die zich verbinden met elkaar, met de aarde, met de natuur. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de aarde uit liefde voor het leven zelf. Licht en vrolijk, gul en gulzig, eenvoudig en overvloedig.

Hallo aarde is een dagelijkse vlog waarin zij je deelgenoot maken van hun boeiende en bloeiende leven. Van het aanleggen van prachtige tuinen en het bouwen van een energieneutraal huis tot reizen naar inspirerende plekken en rijden in een electrische auto. Ze laten je meekijken in hun dagelijkse leven. Ze delen hun recepten voor een gezonde lifestyle (zowel in de keuken als elders in het leven).

LEES HIER MEER!

Bestel hier mijn boek

Hét Nederlandse boek over de plantaardige lifestyle! Als je gezondheid je lief is, wil je dit boek niet missen. 

-- TIJDELIJK UITVERKOCHT! --

Abonneer je op de DAGELIJKSE VLOG van Hallo aarde

Boele en Anat maken elke dag (élke dag!) een video over hun leven. Daarin laten zij zien hoe ze leven, hoe ze eten, hoe ze plannen maken en uitvoeren. Ze laten diep in hun leven kijken en delen hun persoonlijke inzichten over een goed en overvloedig leven. 

Eén ding is zeker: geen dag zal hetzelfde zijn. Kijk hoe Boele en Anat werken aan hun permacultuurtuin, hoe ze hun oude boerderij verbouwen tot een energieneutraal huis, hoe ze zonnestroom opwekken voor hun eigen electrische auto(s), hoe ze een lunchroom in Groningen voorzien van verse groenten, hoe ze hun ideeën en idealen van dag tot dat uitleven. 

Als je je voor € 10,- per maand abonneert op de dagelijkse vlog voorzie je jezelf van een dagelijkse dosis inspiratie en informatie en help je Boele en Anat met de uitbouw van hun plannen. Je betaalt per maand, dus je verplicht jezelf tot niks. Maar je maakt er wel veel moois mee mogelijk.

Abonneer je nu!